ATP Adelaide: Korda u finalu čeka Đokovića ili Medvedeva

Sebastian Korda je prvi finalista turnira u Adelaidu. Amerikancu je meč predao Japanac Nishioka u trenutku kada je Korda vodio 7:6 (7:5), 1:0. U odlučujućem duelu odmjerit će snage sa boljim iz meča Đoković – Medvedev.

U prvom setu više šansi da ga riješi u svoju korist je imao Nishioka. U drugom gemu je propustio dvije break lopte, a onda i set loptu na servis rivala pri rezultatu 6:5.

Kada se ušlo u tie-break, Korda je većinu vremena imao blagu prednost. Odlučujući mini break je napravio na 3:3. Vezao je tri poena i stigao do tri uzastopne set lopte na 6:3. Nishioka je spasio dvije na svoj servis, treću nije mogao i Korda je stigao do prednosti.

Na krilima osvojenog prvog seta, Korda na startu drugog dijela igre pravi prvi break u meču, a neposredno poslije toga Nishioka je odlučio da preda meč. Kordi je ovo drugi plasman u finale na jednom ATP turniru. Jedinu titulu za sada u karijeri je osvojio u Parmi 2021. godine.

Amerikanac do sada nikada u karijeri nije igrao protiv Novaka Đokovića, dok je jedini meč protiv Danila Medvedeva izgubio na turniru Masters serije u Parizu 2021. godine.