“Bili u sekti”: Roditelji preminulog dječaka u pritvoru, oduzeto im još troje djece

Istraživanjem je utvrđeno da je dijete umrlo od posljedica zanemarivanja i nebrige o njegovom zdravlju. Kako neslužbeno saznaje Nova TV, dijete je imalo dijabetes koji nije adekvatno liječen

Zbog zanemarivanja u Puli je umro 15-godišnji dječak, a roditelji su sprovedeni u pritvor nakon što su ispitani u Državnom tužilaštvu.
Istraživanjem je utvrđeno da je dijete umrlo od posljedica zanemarivanja i nebrige o njegovom zdravlju. Kako neslužbeno saznaje Nova TV, dijete je imalo dijabetes koji nije adekvatno liječen.

Reanimacija je započela već u njihovoj kući, a nastavljena je u bolnici. Dijete je nakratko vraćeno u život, stabilizovano, ali nije mu bilo spasa i nakon par sati je umrlo. Šta se tačno dogodilo, pokazaće obdukcija, kao i dodatni toksikološki nalazi, objavila je Nova TV.

Majka je Hitnu pomoć pozvala kad je dijete prestalo disati. Reanimacija je započela već u njihovoj kući, a nastavljena je u bolnici.
Hitna pomoć je pozvana kad je 15-godišnjak već bio klinički mrtav, piše Glas Istre. Navode i da je tokom reanimacije nad njim molio šaman. Dijete je nakratko stabilizirano, ali stanje mu se opet pogoršalo i nakon nekoliko sati dječak je umro.

Pišu i da ovo nije prvi smrtni slučaj djeteta u ovoj porodici. Prije dvije godine utopilo im se jedno dijete na području Koprivničko-križevačke županije, radilo se o nesretnom slučaju.

Zato je Centar za socijalni rad roditeljima koji su privedeni oduzeo troje maloljetne djece koja su sada na privremenoj zaštiti.
Glas Istre piše da su uhapšeni supružnici imali petoro djece te da su se u Istru doselili iz sjeverne Hrvatske.

Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije danas je izjavila da je dijete bilo u lošem stanju, prenosi Index.