Detalji akcije u Pelagićevu: Uhapšena državljanka Hrvatske zbog šverca 26 kilograma droge

PELAGIĆEVO – Policija je u Pelagićevu pronašla skoro 26 kilograma marihuane vrijedne više od 100.000 KM, a uhapšena je osumnjičena državljanka Hrvatske Danijela D. (44), potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Uhapšena žena je od ranije poznata policiji po krivičnim djelima, a osim veće količine narkotika, policija je pronašla automatsku pušku, tri ručne bombe i tri mobilna telefona.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić uz navođenje inicijala uhapšene osobe, precizirao je da je policija u utorak na području Pelagićeva pronašla 25,6 kilograma skanka, oko 500 grama hašiša i naoružanje.

Prema njegovim riječima uhapšenu terete da je počinila krivično neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekspolozivnih materija.

Inače, tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane na ilegalnom narko tržištu iznosi između 3.000 i 5.000 KM po kilogramu.

Uhapšena će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o daljim mjerama protiv osumnjičene. Akcija je provedena na osnovu saglasnosti Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i uz naredbu dobojskog Osnovnog suda.

Terzić je istakao da su u ovim aktivnostima učestvovali pripadnici Policijske stanice Pelagićevo, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina, a ostvarena je i saradnja u razmjeni podataka sa susjednim policijskim agencijama, naročito sa pripadnicima policije iz Gradačca.

Govoreći o policijskim aktivnostima kada je u pitanju suzbijanje narkotika, Srđan Gajić, načelnik kriminalističke policije PU Bijeljina, rekao je da su za 11 mjeseci ove godine rezultati rada bili više nego odlični kada je riječ o pronalasku narkotika.

“Ne računajući ovu posljednju oduzetu drogu, ukupno je prije toga bilo oduzeto više od 55 kilograma različitih supstanci”, rekao je Gajić.

Kako je naveo riječ je o oko 45,5 kilograma marihuane, devet kilograma spida, heroina više od pola kilograma, 162 grama kokaina, 28 komada stabljike indijske konoplje i 97 komada medicinskih droga.

Gajić je rekao da je zabilježen i porast broja lica koja se bave ovim krivičnim djelima, a kada se govori o zaplijenjenim količinama ovo su rekordne količine za Policijske uprave Bijeljina u odnosu na prethodne godine.