Dobre vijesti za Đokovića: Sljedeće godine može na Australian Open

Srbijanski teniser Novak Đoković moći će se takmičiti u Melbourneu sljedeće godine na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu, ekskluzivno objavljuje “Herald Sun.”

Kako ovaj australski medij prenosi, federalna vlada Australije dozvolit će Đokoviću da ide u pohod na 10. titulu u Melbourneu uprkos tome što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Ove godine Đoković nije učestvovao na Australian Openu, iako je dobio vizu na osnovu medicinskog izuzeća, zbog odluke suda da mu ukine tu vizu. Čitava 10-dnevna drama završena je na kraju deportacijom.

Zato što je deportovan postojala je opasnost da mu federalna vlada ne dozvoli da se pojavi sljedeće tri godine, što ima pravo po zakonu. Ali kako stvari stoje, najboljem srbijanskom teniseru bit će dozvoljeno da se bori za 10. trofej, ukupno 22. na Grand Slamovima, koliko ih trenutno ima rekorder Rafael Nadal.

Novaku Đokoviću zbog toga što se nije vakcinisao nije dozvoljeno da igra ni ove godine na US Openu, dok mu je dozvoljeno da igra na Roland Garrosu i Wimbledonu gdje je osvojio novu titulu.