Džemaludin Latić žestoko kritizirao Aliju Izetbegovića, reagovao i reis Kavazović: ‘Odmah sam uzeo abdest…’

Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov “najbolji ahbab”

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice, prenosi Preporod.info.
Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov “najbolji ahbab”, naglašavajući često i da “zahvaljujući njemu, njegovoj politici, odlučnosti da se bori za demokratiju i ovu Republiku” mi smo postali međunarodno priznata država.

Tako je govorio nekad Džemaludin Latić. U programu sarajevske televizije govorio je drugačije.

Naime, zamolili smo za komentar reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

– Nakon što su mi skrenuli pažnju na intervju, preslušao sam ga, uzeo abdest, i proučio Jasin-i Šerif rahmetli predsjedniku Aliji – kazao nam je kratko reisu-l-ulema Kavazović i dodao:

– Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Inače, Latić je tokom gostovanja u emisiji, između ostalog, rekao:

-Moram ispričati zbog sve naše djece. Sad smo pred završnim činom podjele BiH. Alija nije smio potpisati Dayton, bolje da se objesio. Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije.