Građani Srbije dobili 30 eura jednokratne novčane pomoći

Počela je isplata drugog dijela jednokratne pomoći građanima Republike Srbije od 30 eura. Novac je prvo uplaćen umirovljenicima i korisnicima novčane socijalne pomoći, a danas i sutra bit će na računima ostalih građana koji su se prijavili za pomoć, javila je Radio-televizija Srbije.

Umirovljenici, primatelji novčane socijalne pomoći i osobe lišene slobode u kazneno-popravnim ustanovama u Srbiji jučer su dobili 30 eura u okviru trećeg paketa podrške gospodarstvu i građanima u cilju ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa.

Ministar financija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je riječ o više od 5,7 milijuna građana, od čega je 1,6 milijuna umirovljenika.

Ministar je objasnio da je 30 eura drugi dio pomoći iz svibnja ove godine, kada je građanima također bilo uplaćeno po 30 eura, te je podsjetio da je i sredinom prosinca planirana isplata pomoći od 20 eura za sve punoljetne građane.

Iz Vlade Srbije najavili su kako će na svojoj sutrašnjoj sjednici razmatrati prijedlog proračuna za 2022. godinu koji predviđa povećanje mirovina i plaća.