GRADSKA BIBLIOTEKA VISOKO URUČILA PRIZNANJE BRANISLAVU MIRKOVIĆU-MARI, NAJAKTIVNIJEM ČITAOCU ZA 2022. GODINU

JU Gradska Biblioteka Visoko prvi put ove godine dodjeljuje priznanje najaktivnijem čitaocu za prethodnu godinu, a priznanje je otišlo u ruke Branislav Mara Mirkovicu.

U pitanju je projekat Fondacije za bibliotečku djelatnost, koja je omogućila nagradu u iznosu od 500 KM. Uz novčanu nagradu, Biblioteka je nagrađenom čitaocu poklonila i knjigu “Ljetopis o kralju Tvrtku”, autora Jasmina Imamovića.

Komentar nagrađenog je glasio: “Ljubav prema knjizi i ljubav prema ljudima koji rade u ovoj Biblioteci i čine sve da privuku čitaoce, privukli su i mene, jednog od najstarijih članova. Hvala vam što ste me predložili i izabrali za najčitaoca. To mnogo znači. Ovo je prva nagrada ovog tipa u Visokom – od generacije koja je došla i napravila ovo što danas imamo. Jako sam sretan što sam prepoznat kao čovjek koji je pročitao najviše knjiga i hvala Vam. To znači da mlađa generacija cijeni ono što radim.

“Kada smo nagrađenog pitali koji savjet ili poruku šalje mlađim generacijama, rekao je: “Što više čitajte! More, planina, brdo – gdje god da ste – čitajte, jer ćete u suprotnom, zaboraviti čitati!”