Je li cirkus s vizama osveta Kazahstanaca za ono što smo im uradili u septembru?

Ambasada Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori odbila je izdati neophodne vize šesterici fudbalskih reprezentativaca.

Nakon što su Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu otputovali u Nur Sultan sa svojim saigračima, ova odluka je “ublažena”, pa su fudbaleri Sturma i Malmoa naknadno dobili vize za Kazahstan.

Iz NSBiH su nakon problema sa vizama kazali kako su preduzete “sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šesterici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza”, a naglašeno je i kako je Savez iskoristio sve raspoložive resurse, te zatražio i pomoć UEFA.
Ipak, moguće se da je riječ i o osveti Kazahstana prema reprezentaciji BiH, odnosno prema našoj državi.

Naime, prema informacijama portala Sportske.ba, prilikom gostovanja Kazahstana u Bosni i Hercegovini početkom septembra, peterici reprezentativaca ove zemlje uskraćene su vize za ulazak u BiH.

Kazahstanci su tada letjeli iz Finske u BiH i njihovi igrači nisu dobili neophodno odobrenje za ulazak na našu teritoriju, navodi pomenuti portal.