JOŠ JEDAN SARAJEVSKI TAJKUN PRAVI MODERAN STAMBENO-POSLOVNI KOMPLEKS SA 777 STANOVA I 1.000 GARAŽNIH MJESTA

Planirana izgradnja zgrada sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana

U blizini Željezničke stanice u Sarajevu, počelo je rušenje objekata na lokaciji bivše fabrike “Milkos”, a na ovom mjestu nići će moderni stambeno-poslovni kompleks “Green City”.

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo čiji je vlasnik sarajevska mljekara “Milkos”.

Inače, 100 postotni vlasnik “Milkosa” je firma “Teloptic” u vlasništvu Nedima Čauševića.

“Teloptic” iza sebe ima uspješan stambeno-poslovni objekt, a riječ je o sarajevskom centru “Importanne” koji je otvoren 2010. godine.

Na Pofalićima je planirana izgradnja objekata sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana.

Cilj investitora je, kako su ranije naveli, da podignu kvalitet življenja u ovom dijelu grada, ponude nove sadržaje koji nedostaju, obdaništa, dječije igraone, pedijatrijske ordinacije. Fokus je na djeci svih uzrasta obzirom da u Velešićima i Pofalićima ovakvi sadržaji upravo nedostaju.

 

Također, tu će se nalaziti i kafe restorani, poslovni prostori i razni drugi komercijalni i uslužni sadržaji, čime će stanovnici ovog naselja i šire dobiti sve te usluge i sadržaje na jednom mjestu.

Obzirom da se radi o nekadašnjoj industrijskoj zoni i proizvodnim objektima, lokacija je opremljena potrebnom infrastrukturom i posjeduje priključke na vodu i kanalizaciju, električnu energiju i plin koji su bili namijenjeni za rad mljekare kao velikog potrošača.

Nekadašnja mljekara je na ovoj lokaciji prerađivala 200.000 litara mlijeka dnevno, a za potrebe pranja, čišćenja, održavanja i hlađenja/zagrijavanja mlijeka je uzimala i ispuštala oko 1 milion litara vode dnevno.

U tom smislu kompleks neće opteretiti vodovodno-kanalizacioni sistem, poručili su investitori.