Mostar bi trebao dobiti prvi hotel Hilton u Bosni i Hercegovini

Svjetska franšiza hotela Hilton uskoro će imati svoje kapacitete i u Bosni i Hercegovini, a kako saznajemo zainteresovani su za Hotel Neretva u Mostaru.

Naime, Hotel Neretva bi trebao biti samo jedan od nekoliko projekata na području Bosne i Hercegovine koji Hilton želi realizovati, a tim povodom kontaktirali smo direktoricu investitora Interšpeda Enisu Tukić koja nam je potvrdila da Hilton i Interšped imaju razgovore o više projekata.

“Možemo potvrditi da pomenute kompanije rade na mogućem razvoju više projekata na području BiH. Međutim, javnost će o tome biti zvanično obavještena na Međunarodnom hotelskom investicijom forumu (IHIF) koji se održava u maju 2023. godine u Berlinu”, izjavila je Tukić.

Rekonstrukcija Hotela Neretva u proteklom periodu bila je zaustavljena zbog koronavirusa, ali Tukić je dodala da radovi ponovo počinju u martu 2023. godine.

“Imali smo sastanak s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i na istom smo najavili nastavak radova za mjesec mart naredne godine uz planirani završetak u junu 2024. godine, a što evo potvrđujemo i ovom prilikom. Naglašavamo, zbog javnosti, da će Hotel Neretva zadržati potpuno autentičnu fasadu”, dodala je Tukić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je potvrdio da je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici navedenih kompanija ta da ga raduje da će Mostar uskoro dobiti obnovljeni Hotel Neretva i nove smještajne kapacitete iza kojih bi trebalo stajati ime svjetske hotelske franšize Hilton.

Vezani članci

Dok Lana niže uspjehe, na početak izgradnje bazena u Mostaru i dalje se čeka

Visokoin.com

Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Visokoin.com

Očekuju se gužve na graničnim prelazima, ali i zastoji na ovim dionicama

Visokoin.com

Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača iz Visokog: Bio nam je kao babo

Visokoin.com

Stari most u bojama zastave Ukrajine

Visokoin.com

Krvav huliganski obračun u Mostaru završio s gadnim posljedicama: Mladić zadobio ozljede opasne po život

Visokoin.com