Napad lukom i strijelom u Norveškoj, petoro mrtvih: Ranjen policajac, objavljeni detalji

Motivi napadača u početku nisu bili jasni. Bilo je prerano reći je li taj čin motiviran terorizmom, rekla je policija u srijedu navečer.
Pet osoba je poginulo, a dvije su ozlijeđene u nasilnom oružanom napadu u norveškom gradu Kongsberg, saopćila je policija kasno u srijedu.

Dvije ozlijeđene osobe, među kojima je i policajac koji nije bio na dužnosti, su na liječenju u bolnici.

Osumnjičeni muškarac, za kojeg se mislilo da je nosio luk i strijelu, priveden je. Činilo se da je djelovao sam, a policija nije tražila druge osumnjičene, prenosi dpa.

Napad se dogodio oko 18.30 sati ((16.30 GMT)) u Kongsbergu, koji se

Motivi napadača u početku nisu bili jasni. Bilo je prerano reći je li taj čin motiviran terorizmom, rekla je policija u srijedu navečer.

Jutros je policija saopćila da je napadač 37-godišnji Danac koji živi u Kongsbergu i protiv njega je podignuta optužnica.

Šef policije nije otkrio detalje o žrtvama.

Nasilni incident dogodio se deset godina nakon najgoreg terorističkog napada u Norveškoj, kada je desničarski ekstremista ubio 77 ljudi.

Anders Behring Breivik je 22. jula 2011. detonirao automobil bombu u Oslu, ubivši osam osoba, prije nego što se odvezao na otok Utoya, gdje je otvorio vatru na posjetitelje godišnjeg ljetnog kampa koji je organizirali mladi Laburističke stranke, ubivši 69 ljudi, uglavnom tinejdžera i mladih odraslih osoba.