Počelo saslušanje svjedoka zbog Sebijine diplome

Tužilaštvo KS donijelo je zvaničnu naredbu o pokretanju istrage protiv Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a u aferi “Diploma”, saznaje portal “Avaza”.

Izetbegović je, podsjećamo, prijavljena ovoj pravosudnoj instituciji da nema završenu visoku školsku spremu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. To potvrđuje i dokumentacija koja je prije nekoliko mjeseci proslijeđena rektoratu UNSA-e, a iz koje se vidi da ovaj fakultet nije mogao potvrditi vjerodostojnost njenog indeksa niti položene predmete.

Prema informacijama portala “Avaza” jučer su iskaze u Tužilaštvu KS dala najmanje tri svjedoka, što potvrđuju i pozivi koji su u našem posjedu.

Jučer je iskaz dao uposlenik Medicinskog fakulteta u Sarajevu (identitet poznat redakciji). Ovaj svjedok je pozvan radi davanja izjave povodom inspekcijskog nadzora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove proveden 24. juna 2021. godine na Medicinskom fakultetu. Tada inspektorima nije bila predočena relevantna dokumentacija koja se odnosi na stečena prava studentice Izetbegović na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Muradif Pajt: Nije ništa specijalizirala u Zagrebu! Ne može Seka, jedno tijelo biti na dva mjesta!

Podsjetimo, u julu ove godine bh. institucijama stigao je i odgovor sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

– Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6.aprila 1960.godine u Titogradu, Republika Crna Gora bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound ic clinical medicine u akademskoj 1992/1993.godini pod matičnim brojem studenta 4690114. U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima – sadržanim u indeksu – navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice iz jula ove godine.

Vezani članci

Stigla kompletna dokumentacija iz Zagreba o školovanju Sebije Izetbegović: Ovo je tražilo Tužilaštvo KS

VISOKOIN.COM

U Zagrebu osvanuo mural posvećen Slobodanu Praljku

VISOKOIN.COM

Hrvatska ograničava ulazak sa područja južne Afrike

VISOKOIN.COM

Muradif Pajt: Nije ništa specijalizirala u Zagrebu! Ne može Seka, jedno tijelo biti na dva mjesta!

VISOKOIN.COM

Afera “Respiratori”: Je li Sebija Izetbegović na Sudu BiH govorila istinu

VISOKOIN.COM

Arijana Memić nakon objavljivanja poruke Alise Mutap: Ona zna kome je bila upućena ta poruka

VISOKOIN.COM