POZNATO IME U TRGIVAČKOM BIZNISU Evo ko je kupio lanac sarajevskih pekara Bonjour od Ejuba Kučuka

BiznisInfo je jutros prenio kako je poznati lanac francuskih pekara Bonjour u vlasništvu sarajevskog poduzetnika Ejuba Kučuka i njegove supruge prodat.

U svojoj objavi na Facebooku Kučuk je opisao kako je izgledao ovaj poduzetnički put dug skoro pet godina te zbog čega su se odlučili da ovaj biznis prodaju.

Kako se saznaje, Bonjour je preuzela kompanija Vis-a-Vis iz Sarajeva.

Ova kompanija peuzela je većinski udio kapitala u firmi Appssolut u okviru koje posluje Bonjour te njihov osnivački ulog sada iznosi 250.000 KM. Manjinski vlasnik s 2.000 KM osnivačkog udjela ostala je Nermina Kučuk.

Inače vlasnik kompanije Vis-a-Vis je kompanija Azel d.o.o. Sarajevo koja je poznata po trgovini tekstilnim proizvodima.

– Novi vlasnici, odlična bh. firma i divni ljudi, su preuzeli biznis još prije mjesec dana, zadržali su brend, tehnologiju, proizvode, sve zaposlene. Unaprijedili su poslovanje odmah, povećali promet, investicije i broj zaposlenih. Osigurali su da Bonjour doživi procvat za koji mi više nismo imali novca i energije. Dokazali su da nismo pogriješili u kreiranju projekta, tehnologiji, proizvodima – kazao je Kučuk o objavi koju smo ranije prenijeli.

Podjestimo, lanac francuskih pekara Bonjour imao je proteklih godina poslovnice na nekoliko lokacija u glavnom bh. gradu i to na Marijin Dvoru, u BBI Centru, na Otoci, u Hrasnom, na Dobrinji te u jednoj od najprometnijih sarajevskih ulica Ferhadiji.

Sve poslovnice osim one na Marijin Dvoru ranije su zatvorene.