Prijatelj optužio Schumacherovu porodicu za laži, niko ga nije vidio 9 godina

Već devet godina je i dalje misterija sve ono što se dešava u vezi sa Schumacherom, čovjekom koji je osvojio sedam titula šampiona u “najbržem cirkusu na svijetu“.

Njega je tek prije nekoliko sezona sustigao Lewis Hamilton, ali su posljednje dvije titule pripale Maxu Verstappenu.

Schumacher je prije “hibridne ere“ dominirao u bolidu Formule 1, a od kada je glavom udario u stijenu u francuskim Alpima ostao je u komi.

Nesreća se desila između staza Šamoa i Modui, a teške povrede glave su se desile uprkos tome što je Šumi nosio kacigu.

Da nije, epilog bi vjerovatno već tada bio fatalan. Ovako, Schumacher se u nepoznatom stanju liječi već godinama.

Tek povremeno se pojavi poneka informacija koja se tiče slavnog vozača, ali ništa što bi konkretnije otkrilo kako se osjeća ili kako izgleda danas, devet godina kasnije.

Poznato je da je šest mjeseci bio u komi, da se iz nje probudio, a Corinna Schumacher je otkrila da je nesreća mogla da bude izbjegnuta.

U dokumentarcu posvećenom čuvenom vozaču rekla je da: “Snijeg nije idealan za skijanje, mogli bismo da odemo na skydiving u Dubai“.

“Ne nedostaje onaj stari Mihael samo jednoj osobi, tu su i djeca, porodica, njegov otac, svi oko njega. On je još uijvek tu, samo drugačiji, ali opstaje, pokazuje mi koliko je jak svakog dana“, dodala je Corinna Schumacher.

Šumi je doživio oštećenje mozga tokom teške nesreće, zbog čega je morao da bude u komi. Probuđen je iz nje juna 2014, ali od tada se oporavlja iza “visokog zida“ tajni u porodičnom domu blizu Ženevskog jezera u Švicarskoj.

Njegov sin Mick je skoro objavio fotografiju iz vile, a Šumi je dobio mural i ulicu u Sarajevu, dok Willy Webber, prijatelj i agent nekadašnjeg šampiona kaže da već devet godina od porodice “sluša samo laži“.

“Poslije skoro deset godina od ove strašne nesreće gotovo da nema zvaničnih izjava o njegovom stanju, dok povremeno njegovi bliski prijatelji objave poneku informaciju. Godinama posle nesreće govorio sam sebi da ne mogu da promijenim stvari, a bio mi je kao sin. I danas me boli kada to pričam“, pričao je Webber ranije ove godine dok je Michaelovo stanje svih ovih godina ostalo misterija.