Princ Harry šokirao izjavama o Camilli: “Ona je zla i opasna, trguje informacijama”

Nije tajna da princu Harryju nova supruga njegova oca nikad nije bila draga i simpatična, a optužbe koje je izrekao na njen račun svakako to i dokazuju. Još jedanput princ Harry je krenuo u veliki verbalni napad na suprugu kralja Charlesa, nazvavši je ‘opasnom‘ i ‘zločestom‘, dok je nastavio razgovor o svojim memoarima ‘Spare‘.

U njegovim očima Camilla je još uvijek žena koja je uništila brak njegove majke i oca, a ‘trećom osobom u braku‘ prozvala ju je i princeza Diana, što samo svjedoči koliko je ljubavnica bila velik dio njihovih bračnih nesuglasica, prenosi Tportal

Optužio je svoju maćehu da sarađuje s medijima kako bi javnost dobila što bolju i ljepšu sliku o njoj. Rekao je da ‘trguje informacijama‘, a zauzvrat oni pišu što pozitivnije priče o njoj kako bi se na nju prestalo gledati kao na ‘treću osobu‘ ili kao na ženu koja je na jedan način uništila život voljene britanske princeze Diane. Njene veze s medijima rezultirale su otkazima i neki su ljudi završili na ulici.

‘Njena potreba da rehabilitira svoj imidž učinila ju je opasnom zbog veza koje je stvarala unutar britanske štampe‘, objasnio je Harry te dodao: ‘Ako mislite, kao član porodice, da će pojavljivanje na naslovnoj stranici, pozitivni naslovi, pozitivne priče napisane o vama, poboljšati vaš ugled ili povećati šanse da vas britanska javnost prihvati kao monarha, onda to ćete učiniti.‘

Prisjetio se i mišljenja koje su on i William dijelili prije vjenčanja njegova oca s Camillom kada su ga ‘molili‘ da se ne ženi ponovno, bojeći se da će im ona biti ‘zla maćeha‘.

Ipak, kada su vidjeli koliko je njihov otac sretan s novom ženom, prihvatili su novo vjenčanje, no Harry nikada nije promijenio stav da je riječ o proračunatoj osobi.