S tržišta povučen Balea proizvod, vratite ga u najbližu dm prodavnicu

Jedan od nesigurnih proizvoda koji je pronađen na tržištu Bosne i Hercegovine je proizvod marke Balea, javila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Ova agencija je istakla da je proizvod Balea sprej za tijelo AQUA od 150 ml i od 75 ml nesiguran i da se povlači s tržišta.

Navedeno je da Balea sprej za tijelo AQUA predstavlja mikrobiološki rizik jer se ne može isključiti da je navedeni proizvod mikrobiološki kontaminiran i da sadrži bakterije Burkholderia cenocepacia i Ralstonia pickettii. Rizik od zdravstvenog ugrožavanja je minimalan; ipak, kod osjetljivih osoba ili osoba oslabljenog imuniteta korištenje proizvoda može izazvati infekciju.

Istaknuto je da je uvoznik poduzeo mjere povlačenja proizvoda iz predostrožnosti kako bi osigurao najvišu razinu sigurnosti proizvoda za potrošače.

Upute za potrošače
Uvoznik preporučuje potrošačima ukoliko su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i da ga, otvorenog ili neotvorenog, vrate bez predočenja računa u najbližu dm prodavnicu gdje će biti osiguran povrat novca.