Sredovječni vozač kombija mamio djecu da uđu u vozilo

Portparol policijskog komesara MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao je da se policija uključila u rasvjetljavanje spomenutog slučaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona tragaju za sredovječnim muškarcem kojeg su prijavili roditelji djece iz travničkog naselja Han Bila te novotravničkog naselja Bučići da je pokušao nagovoriti lokalnu djecu da uđu u kombi koji je vozio.

Jedan od mještana Han Bile na društvenoj mreži Facebook opisao je taj događaj:

Plašio je zmijom pored puta
– Stariji vozač je mamio djevojčicu od desetak godina koja je krenula sama u prodavnicu da uđe u automobil, plašeći je zmijom pored puta. Djevojčica je govorila ne želim, krenula je bježati, a on je u rikverc vozio za njom, da bi ona dotrčala u moje dvorište. Bio sam vani i vidio da s njom nešto nije u redu, pitao sam što je bilo i sve mi je ispričala. Ispratio sam je kući, sjeo u automobil i zaputio se prema Biloj, ali nisam našao vozilo koje je opisala. Djevojčica je bila u šoku, roditeljima savjetujem da paze djecu.

Portparol policijskog komesara MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao je da se policija uključila u rasvjetljavanje spomenutog slučaja.

– Policija provodi potragu za vozačem kojega su roditelji prijavili. Poduzimamo sve potrebne radnje da utvrdimo njegov identitet – rekao je Hodžić.

Policija došla u posjed videosnimka
Prema svjedočenju roditelja, radi se o muškarcu u kasnim srednjim godinama, a kako su kazali i policiji, specifičan je po tome što nema prednjih zubi.

Djecu je, kažu roditelji, mamio da uđu u kombi pod izlikom da mu pokažu kuću njegovog poznanika kojeg je navodno tražio.

Neslužbeno se doznaje da je policija došla u posjed videosnimka iz Bučića na kojoj se vidi bijeli kombi kako prilazi djeci.