Supruga Tome Zdravkovića na današnji dan pjeva samo jednu pjesmu

Legendarni pjevač Toma Zdravković rođen je na današnji dan, 20. novembra 1938. godine u selu Pečenjevce kod Leskovca.

„Zar mi nisi ljubav bila, zašto si me ostavila na taj divni dan, zar sa društvom da proslavim ljubav svoju zaboravim ovaj rođendan“, stihovi su Tomine pjesme „Rođendan bez tebe“, koju njegova supruga Gordana pjevuši svake godine na dan njegovog rođenja. Ali, i danas i ta pjesma budi porodične uspomene jer bi Zdravković danas obilježio 83. rođendan da je među živima, piše Nova.rs.

Iza njega su ostale brojne pjesme koje čuvaju uspomenu na ovog čovjeka. U septembru ove godine navršavalo se 30 godina od njegove smrti i tada je prikazan film „Toma“ o njegovom životu.

Najljepša sjećanja na Tomu ipak čuva njegova supruga Gordana koja je istakla da je legendarni pjevač oživio kroz film, a nakon premijere otkrila je mnoge nepoznate detalje iz njegovog života.

Toma i Gordana su se upoznali u Kanadi, gdje su dobili i sina Aleksandra. Sada je Goca otkrila zbog čega se Zdravković zapravo iz Srbije preselio u Kanadu.

„Ne mogu da izdvojim nijedno sjećanje. Sva su lijepa. Čitav moj život sa njim je jedno lijepo sećanje i jedna lijepa uspomena“, rekla je Gordana nedavno za Nova.rs.

Ona kaže da je odgledala film o svom suprugu, te da je gledajući ga plakala.

„Pogledala sam ga i jako je emotivan. Meni je probudio sve emocije. Svi su plakali, pa normalno i ja. I sretna sam i tužna. Sve emocije su mi se pomiješale“, rekla je ona.