Sutra dženaza Hasanu Čengiću: Njegovim odlaskom BiH je izgubila velikog patriotu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je taziju porodici Hasana Čengića, povodom preseljenja na ahiret bivšeg predsjednika Sabora IZ u BiH.

“Sinoć sam dobio tužnu vijest da je na Ahiret preselio Hasan Čengić. Iznenadnim odlaskom s ovoga svijeta našega prijatelja, Hasana Čengića, Bosna i Hercegovina je izgubila velikog patriotu i borca za njenu samostalnost i nezavisnost. Bošnjaci su izgubili velikog pregaoca na afirmaciji svih bošnjačkih nacionalnih vrijednosti, a Islamska zajednica marljivog člana i istinskog prijatelja”, naveo je Kavazović.

Kako je istaknuo, “svi mi koji smo znali Hasana Čengića osjećamo veliku tugu i bol zbog gubitka brata i prijatelja, ali istodobno smo ponosni što smo sarađivali sa jednim tako velikim i plemenitim čovjekom”.

“Poštovana porodico našega Hasana, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično ime, upućujem vam iskrene izraze dubokoga suosjećanja, uz dove Milostivom Allahu da ge uvede u najviše stepene svoje Milosti. Vama, poštovana porodico Čengić, da Svevišnji podari snagu i sabur da se izborite sa gubitkom svoga najmilijeg člana i da istrajete na putu kojim vas je upućivao”, navodi se u taziji reisu-l-uleme.

Dženaza Hasanu Čengiću, bivšem predsjedniku Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, klanjat će se sutra u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu u 11.00 sati.

Drugi termin dženaze i i ukop bit će obavljeni na porodičnom mezarju Čengića u Odžaku kod Ustikoline u 14.30 sati.

Vezani članci

Preminuo Hasan Čengić

Visokoin.com