Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

Gradsko vijeće na redovnoj sjednici koja se treba održati u petak imati će priliku razmatrati prijedlog Statuta Grada Visokog.

“Ovo je proces koji traje mjesecima unazad i od strane opozicije je došlo nebrojeno mnogo prijedloga za poboljšanje ovog najvažnijeg dokumenta jedne lokalne samouprave, međutim gradonačelnik i većina u gradskom vijeću odbili su svaki od njih bez ikakvog obrazloženja.” naveo je Tarik Halilović.

Prijedlozi i amandmani su se odnosili na povećanje transparentnosti u radu gradske uprave, gradonačelnika i gradskog vijeća, sprječavanje sukoba interesa, funkcionalnost svih procesa te otvorenost ka građanima na koje su gradonačelnik i gradska uprava dužni.

Tarik Halilović, kao jedan od lidera opozicije u Visokom, naglašava koliko je važno da se Statut usvoji jednoglasno i da oko te teme nema nijedne podjele. Također navodi i da je opozicija spremna da surađuje i pomogne u kreiranju zajedničkog rješenja te da je “loptica u dvorištu” gradonačelnika i gradske većine.

“Ovo je trenutak kada će gradonačelnik i većina pokazati koliki su njihovi demokratski kapaciteti i kolika je njihova spremnost na suradnju za dobrobit svih građana. U suprotnom, opozicija će biti primorana zaustaviti proces izglasavanja Statuta jer građani nisu na prvom mjestu.” zaključio je Halilović.

Vezani članci

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com

Najtužnija kolona kreće danas: U Potočarima će smiraj naći još 30 žrtava genocida

Visokoin.com

Svečana akademija povodom 20 godina KRG “Visoko”

Visokoin.com

Grad Visoko odobrio organizacijama civilnog društva i nevladinim organizacijama 115.000KM

Visokoin.com

Vlada ZDK finansira dva programa fokusirana na smanjenje nezaposlenosti

Visokoin.com

Asocijacija arhitekata u BiH podržala inicijativu za zatvaranje ulice Čaršijske u Visokom

Visokoin.com