Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

Gradsko vijeće na redovnoj sjednici koja se treba održati u petak imati će priliku razmatrati prijedlog Statuta Grada Visokog.

“Ovo je proces koji traje mjesecima unazad i od strane opozicije je došlo nebrojeno mnogo prijedloga za poboljšanje ovog najvažnijeg dokumenta jedne lokalne samouprave, međutim gradonačelnik i većina u gradskom vijeću odbili su svaki od njih bez ikakvog obrazloženja.” naveo je Tarik Halilović.

Prijedlozi i amandmani su se odnosili na povećanje transparentnosti u radu gradske uprave, gradonačelnika i gradskog vijeća, sprječavanje sukoba interesa, funkcionalnost svih procesa te otvorenost ka građanima na koje su gradonačelnik i gradska uprava dužni.

Tarik Halilović, kao jedan od lidera opozicije u Visokom, naglašava koliko je važno da se Statut usvoji jednoglasno i da oko te teme nema nijedne podjele. Također navodi i da je opozicija spremna da surađuje i pomogne u kreiranju zajedničkog rješenja te da je “loptica u dvorištu” gradonačelnika i gradske većine.

“Ovo je trenutak kada će gradonačelnik i većina pokazati koliki su njihovi demokratski kapaciteti i kolika je njihova spremnost na suradnju za dobrobit svih građana. U suprotnom, opozicija će biti primorana zaustaviti proces izglasavanja Statuta jer građani nisu na prvom mjestu.” zaključio je Halilović.

Vezani članci

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM

Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

VISOKOIN.COM

Adisa Lepić: “Nismo ni svjesni svog historijskog bogatstva”

VISOKOIN.COM

VISOKO: Ljubitelji automobila uživali u Tuning styling show-u

VISOKOIN.COM