Uhićena žena koja je čuvala pse koji su usmrtili novinara u Srbiji

Policija u Mladenovcu uhitila je ženu V.M. (51) zbog sumnje da nije osigurala kavez sa psima koji su iz dvorišta izašli u srijedu na ulicu i usmrtili novinara Vladana Radosavljevića (62), dok je beogradsko Više javno tužiteljstvo naložilo određivanje zadržavanja za osumnjičenu.

Osumnjičena V.M. tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti.

“Kako se sumnja, ona nije osigurala kavez u kojem su bili psi koji su izašli iz dvorišta, a potom napali i izujedali muškarca koji je od zadobivenih ozljeda preminuo”, naveo je MUP Srbije.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i bit će privedena u Tužiteljstvo.

Tužiteljstvo je u priopćenju navelo da je V. M. bila zadužena da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće M.S. koja boravi u inozemstvu, hrani tri psa.

Tužiteljstvo je navelo da je vlasnik pasa A.S. koji je u zatvoru od rujna i da su psi povjereni na čuvanje M.S.

Dodali su da je protiv M.S. već u toku kazneni postupak pred Osnovnim javnim tužiteljstvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila kazneno djelo izazivanja opće opasnosti, odnosno, da su isti psi napali djevojčicu i nanijeli joj lake tjelesne ozljede 1. studenoga 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Podsjećamo, novinar i analitičar i jedan od osnivača Produkcijske grupe “Mreža” Vladan Radosavljević (62) preminuo je nakon što su ga izgrizli psi u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.

Tada je ozlijeđena i njegova supruga Olga (58), koja je pokušala da mu pomogne.

Kako je rečeno u Veterini Beograd, jedan od pasa je rase staford, jedan je mješanac staforda i pitbula, a treći mješanac nejasnog podrijetla.