Visočanin Adis Deljković novi je stručni savjetnik za informisanje u kabinetu Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH

Kako je potvrđeno za Faktor sa BHT1 Adis Deljković je zamrznuo svoj status na televiziji i novi je stručni savjetnik za informisanje u kabinetu Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Deljković rođen je u Sarajevu 1978. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao na temu “Teroristička dimenzija izraelsko-palestinskog sukoba”. Bio je urednik vanjskopolitičke redakcije BHT1 i urednik i voditelj sedmične emisije “Global” koja se emituje od februara 2005. godine.

Autor je i brojnih televizijskih reportaža, uključujući reportaže iz Pojasa Gaze, Zapadne Obale, Iraka, Irana, Kuvajta, Pakistana. Autor je i televizijskih reportaža iz Azerbejdžana, Kine, Japana, Malezije, Kazahstana, te brojnih evropskih prijestolnica. Prvu knjigu “Moj put u Palestinu” objavio je 2020. godine, a drugu “Rat i mir u Nagorno-Karabahu” 2022. godine.