Visočanin Enes Skopljak pojačao Slobodu

Rukometni klub Sloboda angažovao je novo pojačanje na poziciji lijevog krila. Radi se o Enesu Skopljaku koji se u Slobodu vraća nakon godinu i po. Skopljak igra na poziciji lijevog krila, a u Slobodu dolazi iz RK Bosna gdje je nastupao protekle sezone. Svoje prve rukometne korake Skopljak je napravo upravo u Bosni iz Visokog, a osim Slobode i Bosne nastupao je i za RK Čelik iz Zenice i RK Vogošća.

„Vraćam se u Slobodu nakon tri godine, ovdje sam proveo dvije jako lijepe sezone. Ovu polusezonu sam proveo kod kuće u Visokom i nakon završetka, za mene lično, jako drage polusezone, odlučio sam da pređem u jedan od najozbiljnijih klubova u državi. Znam šta me ovdje čeka, znam većinu saigrača, poznajem klub, poznajem grad, nije mi bilo teško odlučiti se na ovaj korak. Moji ciljevi su uvijek visoki, malo je turbulentnija sezona iza Slobode, ali svjesni smo naših mogućnosti. Veoma sam sretan što sam dio ove ekipe”, izjavio je Enes Skopljak.

Sloboda je u ovoj zimskoj pauzi angažovala još jedno pojačanje na poziciji golmana. U pitanju je Berzad Demirović, koji u Slobodu stiže iz RK Gradačac.