Vukanović: Nešić pruža slamku spasa Dodiku, njihova saradnja nikad nije prekinuta

“Ili Nešić, ili ja, ali nas obojica ne možemo biti skupa u opoziciji jer smo dva različita svijeta, dijelimo potpuno suprotne i drugačije vrijednosti”, zaključuje Vukanović

“Moje sumnje da Nenad Nešić ima konekcije sa Miloradom Dodikom i da samo čeka pogodan trenutak i poziv da se vrati u vlast, da mu se ne može vjerovati niti on može biti partner u opoziciji, pokazale su se kao tačne i osnovane”, navodi Nebojša Vukanović na svom blogu i objašnjava:
“Poslanici DNS-a danas su na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na nagovor svog predsjednika, glasali skupa sa SNSD-om, i time jasno pokazali da nisu opozicija”.

Tvrdi da je Dodik imao telefonski razgovor sa Nešićem i dogovorio je da poslanici ove stranke nevoljno glasaju sa SNSD-om i pruže slamku spasa u teškom trenutku.

“Ovim je nastavljena dobra saradnja Nešića i Dodika, koja nikada nije ni bila prekidana, a na koju dugo vremena uporno upozoravam. Dobro je da narod i javnost vide šta se događa, i sreća pa se već sada pokazalo da sam u pravu, nego u nekom trenutku kada bi Nešić mogao napraviti mnogo veću štetu, zabijajući noć u leđa u odsudnom trenutku”, jasan je Vukanović.
Smatra da će DNS doživjeti debakl ako ne smijeni Nešića.

“Da su me u PDP-u poslušali i na vrijeme izbacili trojanskog konja Slavka Vučurevića iz stranke ne bi ovih dana trpili političku štetu, i ne bi ga Luka i Dodik citirali da ih diskredituju. Zato smatram da je mnogo bolje da u DNS-u smognu snage i na vrijeme promijene predsjednika, smijene Nešića i postave nekog korektnog i poštenog da bude predsjednik DNS-a, jer u protivnom će stranka doživjeti debakl”, navodi Vukanović.

Nedavni skup opozicije u Banjaluci je pokazao da narod nema ništa protiv Radoslava Jovičića, koga je narod podržao aplauzom, i drugih korektnih i normalnih funkcionera i poslanika DNS-a, ali ima protiv Nešića i sličnih, a puls naroda treba slušati jer je glas naroda glas Boga, argument je Vukanovića.
Tvrdi da je problem u jednom čovjeku.

“Ili Nešić, ili ja, ali nas obojica ne možemo biti skupa u opoziciji jer smo dva različita svijeta, dijelimo potpuno suprotne i drugačije vrijednosti”, zaključuje Vukanović.