ZMAJ OD ŠIPOVA: IZVINJAVAM SE BORENOVIĆU, BIO SAM PIJAN, OTKAZAO MI MOZAK

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci optužilo je Iliju Grahovca poznatijeg kao Zmaj od Šipova za ugrožavanje sigurnosti kandidatkinje za predsjednika Republike Srpske Jelenu Trivić i Branislava Borenovića, lidera PDP, potvrdio je njegov advokat Dušan Tomić.

Zmaj je rekao da su ga neovlašteno snimali u kafani.

Advokat Tomić je kazao da je danas Zmaj od Šipova pred tužiocem izvinio Branislavu Borenoviću, koji je, kako je rekao Tomić, prihvatio izvinjenje.

“Zmaj se javno izvinio Borenoviću, a Jelena Trivić nije ni podnijela krivičnu prijavu. Zmaj je rekao da su ga neovlašteno snimali u kafani i da je bio pod uticajem alkohola. Snimak su postavili ljudi koji su ga zloupotrijebili. Ilija je rekao “Izvinjavam se i neću više nikada, bio sam pijan, otkazao mi je mozak”. Rekao je i “Izvinjavam se svim ljudima koje sam pomenuo i povrijedio”. Borenović je pred tužiocem rekao da prima izvinjenje”, kazao je advokat Tomić za Dnevni Avaz.

Ilija i ne zna tačno prezime i ime lidera PDP.

“Na snimku se čuje da Ilija i ne zna tačno prezime i ime lidera PDP. Neko ga je provocirao i ispalo mu je iz glave to što tužilac smatra ugrožavanjem sigurnosti. Šta on može da učini tim funkcionerima partije? Ne može ništa. A ako je spomenuo ubistvo, mislio je na političko, a ne na ono u klasičnom smislu te riječi”, kaže Tomić.