Kenan Agić – Kandidat za Gradsko Vijeće Grada Visoko

Kenan Agić – Kandidat za Gradsko Vijeće Grada Visoko rođen 01.05.1983. godine u Visokom. Sin Zijada i Zakire Agić. Stalno nastanjen u Ozrakovićima, a veći dio života proveo u Taukčićima.

Period agresije na BiH i ratno djetinjstvo sam proveo također u Taukčićima. Osnovnu školu sam završio u Visokom, a nakon osnovne škole upisao Opću gimnaziju u Visokom. Po završetku srednje škole, nastavljam školovanje na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, koje traje i sada.

U međuvremenu sam postavljen za direktora firme svog oca, i uspješno sam vodio “Metallon” doo, sve do 2010. godine, nakon čega sam otvorio svoju firmu “Metal-Inox” doo Visoko, u kojoj sam do danas vlasnik i direktor. Firma trenutno zapošljava 8 radnika, a naše najveće tržište su Austrija i Njemačka.

Svoje proizvode uspješno izvozimo već 10 godina, a postali smo sinonim za ograde i kapije, kako u BiH i regiji, tako i u Evropi.

Od 2017. godine svoje poslovanje smo proširili uvođenjem vlastitog brenda Stepenice.ba, te u ponudi imamo sve vrste montažnih stepenica.

Oženjen, otac tri djevojčice i jednog dječaka.

Jedan od osnivača i predsjednik skupštine humanitarnog udruženja DOBRO.ba. Član Udruženja mladih SDA od njegovog osnivanja u Visokom.

Paušal koji me bude sljedovao, usmjerit ću na jednog ili dva studenta u potrebi!

Iskrenog nijeta, čista srca i bez oraha u rukavima, stojim pred Vama glasačima i očekujem maksimalnu podršku!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!