Ramo Isak na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je u utorak, 7. maja Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad koja je održana u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Povod organizovanja Svečane sjednice je obilježavanja 2.maja, Dana Općine kada su građani Starog Grada i Grada Sarajeva, predvođeni pripadnicima MUP-a i Specijalne policije, Teritorijalne odbrane, Patriotske lige, Zelenih beretki i drugim jedinicama odbrane spriječili prodor agresorskih vojnih i paravojnih formacija u srce Sarajeva i BiH.

Ministar Isak je podsjetio na značaj 2. maja 1992. godine kada se odlučivalo o sudbini Starog Grada, ali i cijelog Sarajeva i vodile presudne bitke kao što su borba za kasarnu Druge armijske oblasti, odbranu zgrade Predsjedništva i oslobađanje predsjednika Predsjedništva BiH, Alije Izetbegovića.

Istakao je da je Općina Stari Grad specifična jer u sebi njeguje različita kulturna, vjerska i historijska nasljeđa koje kao takva trebamo čuvati budućim generacijama.

Pored priznanja Zlatni sebilj na današnjoj svečanoj sjendici uručena su i ostala mnogobrojna priznanja pojedincima i kolektivima.

Sjednici su pored predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Stari Grad, prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti, ambasadori, delegacije prijateljskih Općina i brojne druge ugledne zvanice.