7 činjenica o prevari

Ako je vjerovati istraživanju Univerziteta Rutgers, 56 posto muškaraca koji varaju partnericu je sasvim zadovoljno svojim bračnim životom, a ipak se okreću nevjeri. Stručnjaci za veze širim svijeta konstantno proučavaju uzroke i posljedice prevare, a ovo su neke činjenice koje su prikupili o muškarcima koji varaju:

1. Većina muškaraca još voli ženu koju varaju

Možda je teško za povjerovati, ali većina muškaraca nije prestala voljeti ženu koju vara, samo su prestali biti zadovoljni sa trenutnim stanjem veze. Ovo se počinje događati kada se par već malo opusti, pa veza počinje patiti zbog nedostatka romantike.

2. Većina ih vara sa ženom koju već poznaju

Muškarci koji varaju rijetko odlaze u klubove i pronalaze nepoznate žene za aferu: Najčešće je riječ o ženama koje već poznaju. To može biti stara prijateljica ili žena koja radi u kafiću u kojem pije kafu, ali najveći postotak prevara ipak se događa sa radnim kolegicama. Čak 60 posto muškaraca priznaje kako su prevarili ženu s nekim s kim rade.

3. Muškarci varaju kako bi spasili brak

Zvuči smiješno, ali ima smisla. Muškarci vole svoje žene, ali ako im nešto nedostaje u vezi, rijetko će koji od njih znati kako to riješiti na normalan način. Umjesto da traže rješenje sa vlastitom ženom, jednostavno popunjavaju nedostatke s drugom.

4. Mrze se nakon prevare

Muškarci koji varaju najčešće nisu bezosjećajni gadovi bez morala, a nakon što su bili nevjerni ženi koju vole, osjećaju veliku krivnju. Činjenica da su izdali drugu osobu jako će ih izjedati, a neki će se čak osjećati kao da su zakazali kao muškarci.

5. Više seksa za sve

Kada muškarac počne varati ženu, probudit će mu se seksualni nagon, pa nije čudno da će i praktikovati puno više seksa sa vlastitom ženom. Koliko god mu seks sa nekom drugom godi, žena je ipak ona s kojom mu je najugodnije u krevetu.

6. Žena najčešće zna da je vara

Većina žena jako dobro zna da nešto nije u redu, ali malo ih si to usudi i priznati. Kada bi odmah, čim shvate da ih muž vara, tražile objašnjenje, to bi ih previše povrijedilo, pa odgađanjem neizbježnog umanjuju bol koju će osjećati kada sve izađe na vidjelo.

7. Ponekad nevjera može popraviti brak

Prevara ne znači uvijek kraj. Mnogi muškarci, nakon što ih žena uhvati, shvaćaju da ju ne žele izgubiti i da je prevara bila samo ispušni ventil. Nakon što usporede svoju ženu i onu s kojom su ju varali, jasno im je da je njihov prvi izbor bio onaj pravi. Na ženi je, naravno, da odluči želi li još uvijek njega.

(VisokoIN)