Alka Vuica zbog fotografije s petokrakom dobila brojne uvrede: Na krivom smo putu

Nakon vijesti da se učlanila u SDP hrvatska kantautorica Alka Vuica u gostovanju u jednoj hrvatskoj emisiji otkrila je pojedinosti svoje odluke, ali i iznenađenje količinom negativnih komentara na njenu fotografiju sa petokrakom zvijezdom.
“Uvijek sam dijelila vrijednosti s ljevičarima i socijaldemokratima i cijeli život sam bila ljevičarka. Krajnje je vrijeme da učinim nešto dobro i upotrijebim svoje ime da pomognem ljudima da bolje žive”, objasnila je Alka Vuica u emisiji RTL Direkt i dodala kako nije isključila opciju da se nađe na izbornoj listi.

Alka je rekla kako ona ne želi biti predsjednica Republike Hrvatske, no želi se baviti lokalnom politikom jer je uznemirava život na nivou.

“To treba prepustiti mlađim snagama”, rekla je za predsjedničku kandidaturu, a zatim nastavila: “U mom kvartu gradi se bez veze i smisla, bez infrastrukture. Nekada je postojao zakon da za jedan kvadrat stana moraš imati 7 kvadrata zelenila. Danas grad prodaje zelenilo privatnicima koji imaju novac i grade ogromne zgrade gdje ne pripadaju”, rekla je Alka u spomenutoj emisiji i dodala kako je sve “ušminkano van, no trulo iznutra”.

Nakon što je na svojim društvenim mrežama objavila fotografiju sa petokrakom zvijezdom, naišla je na burne rekacije. Njima je bila zaprepaštena, no fotografiju je ipak sklonila sa svog profila.

“Objavila sam je i nije mi žao što sam je objavila. To je fotka s kapicom Che Guevare koju sam kupila na Kubi prije deset godina. Iznenadilo me koliko je izazvala hejtova”, rekla je pjevačica koja je naposlijetku prestala brisati rekacije već je jednostavno uklonila cijelu objavu.

Umjesto toga, objavila je fotografiju u haljini Fride Kahlo uz opis “Frida je bila moja kraljica”, a ona je isto, ističe Alka, bila ljevičarka.
“Ne znam zašto je danas u Hrvatskoj prokletstvo kad netko kaže da se bori za humanizam, socijalnu demokraciju, za narod. Zašto je to nešto što izaziva tolike kontroverze? Mislim da smo na krivom putu. Moram reći da mislim da je jedini put socijaldemokracija, da svijet mora ići u tom smjeru i da je to jedini način da se svijet pretvori u humano društvo jer apsolutno ovaj put kojim svijet ide i vladavina tog kapitala, imperijalističkog kapitala, to je nešto što moramo izbjeći. Moramo se boriti za malog čovjeka”, rekla je pjevačica u emisiji.

Pjevačica je spomenula kako se s određenim brojem godina ljudi imaju potrebu uključiti u stvarnost i nešto učiniti, što se desilo i njoj samoj.

“Politika je dio društva i svi smo uključeni u nju. Kad sam se učlanila u SDP, iznenadila sam se koliko je bilo reakcija, pisali su mi razni ljudi, mnogi su me hvalili, mnogi kudili, imala sam ružnih poruka kao da sam ubila čovjeka. Nisam mogla to shvatiti”, zaključila je pjevačica.

Inače, ovo je drugi put da se Alka želi okušat u politici, a sve je započela 2009. godine kada je planirala izaći na predsjedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih.