Anel nedavno izašao iz zatvora i ubio Emiru, majku njihovog sina (4)

Anel B. (34) iz Sarajeva koji je sinoć uhapšen u sarajevskom naselju Hrasno nakon svojevrsne talačke krize, a nakon što je ubio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Emiru M. (31) na Alipašinom Polju, nedavno je izašao iz pritvora, saznaje se nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

On se u pritvoru upravo nalazio po prijavi ubijene žene za nasilje u porodici. Za to djelo je i osuđen, po sporazumu o priznanju krivnje, na šest mjeseci zatvora.

Sukob među bivšim supružnicima izbio je oko viđanja njihovog zajedničkog četverogodišnjeg djeteta, nakon što je Emira M. napustila Anela i odselila se iz stana u kojem su zajedno živjeli u Aleji Lipa na Alipašino Polje, piše Faktor.

Anel B. je tokom dana usmrtio suprugu u njenom stanu i ostavio tijelo. Nakon što je usmrtio, sina je, prema nezvaničnim informacijama, poveo sa sobom u stan u ulici Aleja lipa. Nakon što su ga policijski službenici MUP-a KS locirali, trajali su pregovori kako bi spasili dijete. Pregovori su trajali duže, ali su okončani hapšenjem ubice u 20:10 sati.

Nakon hapšenja, ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Hitne pomoći, koja se sve vrijeme nalazila na mjestu događaja, jer je bio u nervnom rastrojstvu.

Dijete je spašeno i dobrog je zdravstvenog stanja.

Zasad nije poznato na koji način je nesretna žena usmrćena, a iz policije su naveli da će detalje slučaja saopćiti danas.

Nije se pojavila na poslu
Prije izvjesnog vremena, zbog porodičnih problema, nesretna žena je napustila Anela B. i preselila se sa djetetom u stan na Alipašinom Polju.

Policiju su alarmirali njen sadašnji partner i njen poslodavac, nakon što se nije pojavljivala na poslu i niko nije mogao stupiti u kontakt s njom.

Nakon što je provaljeno u stan u ulici Bosanska, nađeno je tijelo umotano u deku i odmah se posumnjalo na nasilnu smrt, što je provedenim uviđajnim radnjama i potvrđeno.