April sprema nova iznenađenja: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu naše zemlje.

Nestabilno vrijeme zadržaće se do četvrtka uz povremene padavine u centralnim i istočnim predjelima, te intenzivnije pljuskove na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 29. marta i zadržaće se do 03. aprila, a novo pogoršanje sa slabim i povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 04. do 9. aprila.

Od 27. marta do 03. aprila prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu naše zemlje.

Do 27. marta, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 2 do 6, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosni do 19 °C u Hercegovini do 22 °C.

Od 28. marta do 9. aprila očekuje se blagi porast temperatura zraka pod uticajem juga, pa tokom jutra u Bosni se očekuju od 5 do 10, u Hercegovini od 8 do 13 °C, a maksimalne u Bosni do 21 u Hercegovini do 23 °C.