Apsolutni rekorder: Sarajlija ima 210.024 KM neplaćenih kazni, već ostajao bez vozila

Njegov Fiat Punto je oduzet zbog više od 350 neplaćenih naloga iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
Prema najnovijim podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), ažuriranim 3. maja ove godine, vozač iz sarajevske općine Stari Grad postao je apsolutni rekorder po pitanju neplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje.

Prema informacijama portala Avaz, ovaj vozač trenutno duguje iznos od 210.024 KM na ime neplaćenih kazni. Prije tri godine, isti vozač je zaustavljen u Istočnom Sarajevu, tada s još većim dugom.

U toj prilici, njegov Fiat Punto je oduzet zbog više od 350 neplaćenih naloga iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Prema podacima iz 2021. godine, iz PU Istočno Sarajevo su naveli da je vozač upravljao neregistrovanim vozilom, bez oznaka, i to prije sticanja prava na upravljanje vozilom. Uvidom u službene evidencije, utvrđeno je da je u registru kazni imao ukupan dug od 257.163 KM.

Ovaj vozač je trenutno jedini u BiH koji ima šestocifreni iznos duga po neplaćenim kaznama za saobraćajne prekršaje.