Auto oduzet još u aprilu. Policija danas u njemu pronašla još 11 kilograma marihuane

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska su danas izvršili pretres automobila oduzetog 8. aprila i u njemu pronašli 11 kilograma marihuane.

Iz MUP-a RS je saopćeno da su policijski službenici preduzimajući dalje mjere i radnje u nastavku operativne akcije ‘Roma’ i na osnovu operativnih saznanja na osnovu Naredbe Osnovnog suda Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, 25. juna izvršili pretres putničkog automobila marke Peugeot koji je oduzet 8. aprila ove godine na području grada Doboja.

„Tom prilikom su u skrivenom prostoru, u podu vozila pronašli i oduzeli 21 paket zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase od 11 kilograma“, navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a podsjećaju da je u okviru operativne akcije “Roma” 8. aprila na području grada Doboja, lišeno je slobode lice M. V. nakon što je kontrolom putničkog automobila marke Peugeot, kojim je upravljao, pronađeno i oduzeto 2.964 grama opojne droge marihuane i 1,16 grama opojne droge kokain.