Bh. nogometaši se počeli okupljati u St. Gallenu

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine počela se okupljati u švicarskom St. Gallenu u kojem će u utorak u 20 sati odigrati prijateljski susret sa selekcijom Brazila.

Prva grupa reprezentativaca doputovala je večeras, dok je igračima koji su danas imali nastupe za svoje klubove omogućeno da se selektoru Safetu Sušiću jave u ponedjeljak do 15 sati.

Jedini treninig uoči susreta s Brazilcima Sušićevi izabranici u kompletnom sastavu će obaviti u ponedjeljak u 18 sati.

Ono što je najvažnije za selektora je da nema novih povrijeđenih igrača. Od ranije je poznato da selektor neće moći da računa na Mensura Mujdžu, koji je doputovao u St. Gallen.

Selektor Sušić uoči puta u Švicarsku istakao je da protiv ekipe kakav je Brazil niko ne može obećati pobjedu ili neriješen ishod.

“Igračima ne treba veća motivacija od činjenice da igraju s Brazilom. Nama je prvi cilj da ostavimo dobar utisak, te da u odnosu na jednu takvu reprezentaciju vidimo koliko vrijedimo”, kazao je Sušić.

Na stadionu AFG Arena, kapaciteta 19.000 mjesta, u utorak se očekuje prisustvo između 10.000 i 15.000 bh. navijača koji će u utorak biti velika podrška našem timu u prvom od tri dogovorena prijateljska susreta u ovoj godini.

Pored utakmice s Brazilom, reprezentacija BiH će odigrati susrete protiv Republike Irske (26. maja u Dublinu), Meksika (31. maja u Chicagu) i Wallesa (15. augusta u Cardiffu).

(VisokoIN/Fena)