BiH utočište za osuđenog brata hrvatske političarke

SLAVONSKI BROD – Tomislav Opačak, brat saborske zastupnice Marine Opačak Bilić i slavonski preduzetnik, dobio je 8. januara rješenje da se mora javiti u požeški zatvor, gdje je trebao odrobijati pet mjeseci zbog počinjenja krivičnog djela iznude i prijetnje, ali kako saznaje 24sata nedostupan je hrvatskim vlastima.

Kako saznaje pomenuti portal, na Županijski sud u Slavonskom Brodu 9. januara je stigla obavijest kako se osuđeni Tomislav Opačak nije javio u zatvor na izvršenje kazne zatvora od pet mjeseci. Ukupna kazna je osam mjeseci, ali tri mjeseca je ranije odležao.

Dva dana kasnije izdat je nalog za privođenje Opačka, koji, kako su potvrdili s brodskog Županijskog suda, nije proveden.

“Nakon izvršene terenske provjere u više navrata, djelatnici policije nisu pronašli osuđenika adresu prebivališta”, rekli su iz suda.

Novinari su uspjeli da stupite u kontakt s Opačakom koji je rekao da se nalazi na oporavku operacije tumora u Bosni i Hercegovini.

“Podnio sam zahtjev za odgodu i čekam odgovor slavonskobrodskog Suda. Trenutno sam na rehabilitaciji, čim budem fizički spreman javiću se u zatvor”, rekao nam je Opačak.

Dodao je i kako djelo koje mu se stavlja na teret nije počinio, ali i da će zatvorsku kaznu odraditi.

“Doćiću u zatvor čim budem bolje”, zaključio je Opačak.