BIHAMK upozorava: Smanjena vidljivost zbog magle, savjetujemo oprezniju vožnju

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle, mjestimično veoma guste. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja vašara u Puračiću (M-4 Lukavac-Gračanica) još danas se očekuju kolone vozila kroz ovo mjesto. Molimo vozače za pojačan oprez i strpljenje. Na regionalnom putu Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri večeras do 22 sata obustavlja se saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Tokom noći (14/15.10) na regionalnom putu Visoko-Kiseljak na lokalitetu Gornje Rosulje vozila će, zbog sanacionih radova, saobraćati usporeno, jednom trakom. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.