Bosanac na nevjerovatan način prevario ženu iz Hrvatske: Evo kako mu je dala oko 25.000 KM

Lažni šef krim policije zamolio je ženu da podigne svoj novac sa bankovnog računa, te ga preda trećoj osobi koja će ga dalje odnijeti na vještačanje “kako bi se na novčanicama provjerili otisci prstiju”

– Nakon što je krajem juna ove godine starija ženska osoba u Policijskoj stanici Korčula podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo prevare kojim je oštećena za novčani iznos od 13.000 eura (oko 25.000 KM), provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je prevaru počinio 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, objavila je policija.

Kako je navedeno u prijavi koju je nesretna žena podnijela, na njen kućni telefon stigao je poziv “šefa kriminalističke policije”, koji joj je rekao da je sa njenog bankovnog računa ukraden novac.

Nakon toga, lažni šef krim policije zamolio je ženu da podigne svoj novac sa bankovnog računa, te ga preda trećoj osobi koja će ga dalje odnijeti na vještačanje “kako bi se na novčanicama provjerili otisci prstiju”.

Navodni šef krim policije je ženi rekao kako će joj novac biti vraćen nakon što policija odradi svoj posao.

Žena je povjerovala u ovu priču, te je nepoznatom muškarcu predala novac u iznosu od oko 25.000 KM.

Hrvatska policija je raspisala međunarodnu potjernicu za 43-godišnjim državljaninom BiH koji se trenutno nalazi van granica Republike Hrvatske. On je optužen za krivično djelo “Prevara”.

– Policija upozorava građane da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta, navedeno je u policijskom saopćenju.