Bratstvo odgovorilo Stupčanici: Ostalo im je da izgovor za neuspjeh traže u drugim stvarima

NK Bratstvo iz Gračanice uzvratilo je Stupčanici saopštenjem u kojem ističu da je sve proteklo u najboljem redu

Bratstvo je sa minimalnih 1:0 savladalo Stupčanicu u 18. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Stupčanice su nakon utakmice, izdali saopštenje u kojem tvrde da su njihovi navijači napadnuti na stadionu od strane domaćih navijača, a iz Bratstva uskoro stiže kontra saopštenje.

Žalosno je što se čelnici ekipe iz Olova koja se bori za plasman u WWin ligu BiH koriste “jeftinim trikovima” kako bi skrenuli pažnju sa poraza koji su doživjeli na zelenom terenu u našem Gradu.

Neka je na sramotu onima koji stavljaju ime našeg kluba u dodir sa bilo kakvim incidentom koji se desio van stadiona.

Ekipa Stupčanice za 90 minuta igre nije uspjela napraviti niti jednu priliku, pa im je očito ostalo samo to da izgovore za svoj neuspjeh traže u nekim drugim stvarima, umjesto na zelenom terenu.

Organizacija utakmice bila je na visokom nivou, a to najbolje pokazuje činjenica da se tokom utakmice nije desio niti jedan incident niti na terenu, a ni na tribinama.

Ukoliko se nešto eventualno i dogodilo van stadiona, pitanje je samo kako bi neko iz NK Bratstvo mogao uticati na to? Organi reda i mira uredno su bili na stadionu, a i oko njega i bezbjednost svih učesnika je isključivo na njima.

Na kraju, kako kaže stara dobra poslovica: “Ko gubi ima pravo da se ljuti, stoji u saopštenju.

Zanimljivo je da se u komentarima ispod ove objave na društvenim mrežama razvila diskusija koju je pokrenuo NK Stupčanica objavljivanjem propozicija takmičenja, a onda je stigao i novi odgovor iz Bratstva.