Bukvić: Ispunili su mi se dječački snovi

Semir Bukvić, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, jučer je debotivao na golu Željezničara u pobjedi nad Leotarom od 2:0 u okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bukvić je u posljednje vrijeme imao problema sa povredama, a i s obzirom na sjajnu formu Željezničara niko se nije nadao da na golu Plavih neće biti Adnana Guše, baš kao i mladi golman naše reprezentacije.

“Nisam očekivao da ću debitovati u ovom dijelu sezone, pogotovo ne u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva. Imali smo odlične rezultate i nije bilo razloga da mijenjamo ekipu, ali eto dobio sam šansu i nadam se da sam je na najbolji način iskoristio”, rekao je Bukvić na početku razgovora za SportSport.ba.

“Nezahvalno je govoriti o tome da li se tokom priprema mogu izboriti za mjesto prvog golmana. Trudit ću se korz treninge i pripremne utakmice, a na treneru je da odluči o tome ko će stati na gol. Ukoliko bi dobio priliku da budem prvi golman, rado bih je prihvatio. Zašto da ne”, dodao je 20-godišnji golman Željezničara.

Tim sa Grbavice je trenutno na prvom mjestu, a da li će jesenja titula Premijer lige ostati u Sarajevu bit će odlučeno danas na susretu između Olimpica, čiji je dres nosio Bukvić, i Širokog Brijega. Mladi golman Željezničara vjeruje u pobjedu svog bivšeg kluba.

“Mislim da Olimpic može danas pobijediti Široki Brijeg. Ušli su u dobru formu. Danas navijam za njih, odnosno za našu jesenju titulu”, ističe Bukvić.

Bukvić je 12. novembra debitovao za mladu reprezentaciju u velikoj pobjedi na gostovanju kod Grčke od 1:0, a samo dvije sedmice nakon toga prvi put je stao na gol Željezničara. Kako kaže u kratkom periodu postao je najsretniji čovjek na svijetu, jer mu se ostvario dječački san.

“Nakon jednog teškog perioda u kojem se se dešavale samo ružne stvari, u kratkom periodu postao sam najsretniji čovjek na svijetu. Debitovao sam za reprezentaciju, a nedugo zatim odmah i za Željezničar, tim za koji sam uvijek sanjao da igram. Ispunili su se moji dječački snovi. Nisam primio gol ni u jednom debiju, što je veoma dobro za samopouzdanje”, kaže Bukvić, te se osvrnuo za kraj razgovora na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo do 21 godine:

“Mislim da možemo puno bolje i da ćemo izboriti baraž. Imamo sjajnu generaciju i odličnog trenera. Moguće je da nam na kraju budu falili bodovi iz utakmice protiv Kipra, koju smo izgubili, ali ja se nadam da neće i da ćemo uspjeti izboriti baraž”.

(VisokoIN/SportSport)