Čeferin je lažirao biografiju, na pomolu veliki skandal?

Aleksander Čeferin našao se u ozbiljnim problemima, slovenski mediji javljaju da je predsjednik UEFA-e lažirao svoju biografiju, tačnije podatak o periodu provedenom kao član uprave Olimpije iz Ljubljane.

Slovenski portal Prava prenio je ovu ekskluzivnu informaciju navodeći da je Čeferin u biografiju ubacio staž u Olimpiji koji je bio neophodan kako bi se uopšte mogao kandidovati za predsjednika UFEA-e.

Prema dokumentaciji do koje je došao slovenski portal, Čeferin nikad nije bio član uprave Olimpije u periodu od 2006. do 2011. godine, kao što je to naveo u svojoj radnoj biografiji.

”Poštovana zainteresovana svjetska nogometna javnosti. U našem mediju “Prava” ponovo ćemo vam predstaviti ključne dokaze u slučaju laganja predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina. U njegovom službenom CV-u na službenim stranicama NZS (NS Slovenije) i UEFA-e piše da je bio član upravnog odbora NK Olimpija/Bežigrad od 2006. do 2011. godine. Međutim, autor ovog članka je već petog februara 2021. otkrio da je Aleksander Čeferin lagao! I vjerovatno je dokaze iznio malo “na svoj način”. Međutim, nakon što smo dobili zapisnik Olimpije od 2006. do 2011. godine, brzo smo shvatili da ime Aleksandera Čeferina ne stoji ni na jednom službenom papiru! Gdje je NZS, policija, tužilaštvo, pravosuđe!?”, stoji u članku slovenskog portala.

Podsjetimo, Čeferin je nedavno treći put uzastopno izabran za predsjednika UEFA-e i tu funkciju će obavljati do 2027. godine.