Četnik ili mudžahedin: Feđa Štukan otkrio kakva su mu pitanja popstavljali srbijanski graničari

Mudžahedin i četnik. Ovo su dva “epiteta” koja se u posljednje vrijeme najčešće “lijepe” uz ime bh. glumca Feđe Štukana. Za nacionaliste u BiH je četnik, dok ga u Srbiji nazivaju mudžahedinom, muslimanskim nacionalistom, a predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić ga je nazvao čak i kriminalcem.

Povod za nove napade iz Srbije je Štukanovo pojavljivanje na protestima “Srbija protiv nasilja”, koji se svake sedmice održavaju u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije. Kulminacija, a ujedno i direktna posljedica ovih rtoketiranja bilo je Štukanovo zadržavanje na Graničnom prelazu Mali Zvornik. Prilikom povratka u BiH, na izlasku iz Srbije, granični policajci u Malom Zvroniku su Štukana zadržali na ispitivanju šest sati.Na teret mu se, između ostalog stavljalo i pokušaj rušenja ustavnog poretka Srbije.

Gostujući u emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem” Štukan je opisao šta mu se sve dešavalo i kakva su mu sve pitanja postavljali graničari. Zanimljivo je i da ih je interesovao Štukanov odnos sa Kesićem.