ĆIRO GOSTOVAO NA FACE TV: Ja sam Bosanac! Senade, koji ti je klinac?

Miroslav Ćiro Blažević gostovao je sinoć u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzović na FACE TV.
Ćiro je između ostalog rekao:

– Dobio sam nagradu od UEFA-e i postao trener svih trenera! Jedan Švicarac me pitao da mu dam svoj dnevni raspored i kad sam mu dao, rekao je: ”To ne valja ništa, gdje Vam je vrijeme za razmišljanje?” Ja bih reci fudbalerima: “Svi u napad, majku ti Božiju!” Oni misle da smo mali Bosančerosi, a mi smo zvijezde!”.
– Imam jednu smrtonosnu dijagnozu; nije mi lako! Borim se! Senade, hvala ti da mogu ispoljiti svu svoju ljubav za narod iz kojeg potičem! Hvala ti što si me napravio važnim! Jebe se meni; ja sam bio u Senadovoj emisiji! Sa mnom si, Senade, ko sa svojim bratom! To što je Ćiro u fudbalu, to si ti, Senade, u novinarstvu! Sjećam se: dobivao si velike pare da prodaš firmu, ali nisi! Svaka ti čast na tome! Senade, ti si moj ponos!

– Divim ti se, jer ja sam suprotan; lovi ne mogu odoljeti; može me kupiti ko god hoće ako je amoralna ponuda! Žene mnogo poštujem, uvijek sam na njihovoj strani! Moj otac, alkoholičar, nažalost je maltretirao moju majku; imao sam 14 godina! Sa 17 godina sam ga uhvatio za ruku i rekao: “Nećeš ti više moju majku maltretirati!” Mati me je udarila i rekla: “Sram te bilo!” E, to su naše žene!
– Veliku ljubav sam imao u Sarajevu i kad sam shvatio da me neće, pobjegao sam iz Sarajeva! Dobio sam jebenu korpu od Sarajke! Možda sa razlogom; bila je dostojanstvena! Rekla mi je: “Bježi, provincijalac jedan iz Travnika!” Majku joj jebem! Mislio sam da sam joj najbolji na svijetu, ali pogriješiš; jebiga!