Čučuk / Halilović: “Provaljuješ se” / “Promijenio si tri političke opcije”

20. sjednici Gradskog vijeća Visoko uz gomilu narcisoidnog poremećaja, samohvale i prvog lica jednine onih koji su diskutovali, da nas malo zabave ipak su se potrudili vijećnici Mirsad Čučuk i Tarik Halilović u tački dnevnog reda u kojoj se raspravljalo o administrativnoj taksi za Centrotrans gdje se Tarik Halilović zapitao na osnovu čega i zašto bi se ukidala taksa Centrotransu, dok je Mirsad Čučuk branio stavove koje je netom prije njegove diskusije iznio gradonačelnik Ganić.

– Selam alejk i pozdrav svima. Tačno čovjeka ovo, što reče gradonačelnik kad mislimo da će nešto proći kako treba jer je nešto dobro, onda dođe, pa moram biti iskren, populizam, evo da se vratimo unazad dvije, tri sjednice pojedinci se uopšte nisu, evo kolega se smijulji, tačno je, nisi se javljao na zadnje dvije sjednice, sad kad si na listi sad se javljaš. A bolje da se ne javljaš jer provaljuješ se. – poručio je Čučuk kolegi Haliloviću.

U svojoj replici vijećnik Platforme za progres svom kolegi Čučuku nije ostao dužan.

– Prije svega hvala gradonačelniku za odgovor. Ono što je bilo zapravo moje pitanje je, ja sam svjestan da se radi o linijama na teritoriji grada Visokog, i apsolutno ne sporim to, gospođa Suada je pomenula da samo tri grada u ZDK (Visoko, Tešanj i Zenica) ali isto tako trebamo napomenuti da i Tešanj i Zenica imaju i druga preduzeća voze na tim relacijama unutargradskim. Mi smo se doveli do toga da ovisimo o Centrotransu, to je ono što ja govorim ovdje. I ne samo ova vlast, to je uradila i prethodna vlast, i zato je “zaslužna” i prethodna vlast. Što se tiče gospodina Čučuka ja stvarno nemam komentar, to je čovjek koji je promijenio tri političke opcije i koji se javlja samo kad mu se nešto kaže da kaže. Ja iskreno ne bih bio na vašem mjestu i tu gdje ste vi sad. – odgovorio je Halilović kolegi Čučuku.