Danas okupljanje bh. nogometaša

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovne okupit će se danas u Sarajevu uoči kvalifikacijskog susreta za SP protiv Grčke.

Selektor Safet Sušić pozvao je 25 igrača.

Na spisku su: Begović, Avdukić, Fejzić, Pandža, Spahić, Šunjić, Mujdža, Vranješ, Zukanović, Bešić, Pjanić, Lulić, Salihović, Zahirović, Rahimić, Medunjanin, Ibričić, Svraka, Stevanović, Misimović, Sesar, Vršajević, Ibišević, Džeko, Višća.

Selektor se na početku okupljanja suočava s problemima zbog povreda nekoliko igrača. Osim Pjanića, koji gotovo sigurno neće igrati, ljekarski tretman trebat će Mujdža i Salihović, a Spahić ima tešku upalu sinusa. No, iz stručnog štaba reprezentacije poručuju da će bolju sliku imati po dolasku svih igrača u reprezentativnu bazu na Ilidži.

Prvi trening reprezentativci će imati u utorak u Hrasnici, a do meča sa Grcima trenirat će još u srijedu i četvrtak.

Susret Grčka – BiH na rasporedu je u petak u 20 sati i 45 minuta na stadionu “Bilino polje” u Zenici. Susret sude Holanđani s Kuipersom Bjornom na čelu.

U dosadašnjih šest susreta, Grčka je slavila četiri puta, dok su dva susreta završena neriješeno. Gol razlika u dosadašnjim duelima je 11:2 za Grčku.

Nakon četiri kola BiH i Grčka dijele prvo mjesto na tabeli sa deset bodova. Slovačka ima sedam, Litvanija četiri, Latvija tri, a bez bodova je Lihtenštajn.

(VisokoIN)