Davor Dragičević otkriva: On je ubio mog sina

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, čije je ubistvo potreslo Bosnu i Hercegovinu, otkrio je u intervjuu za Centralni dnevnik ime ubice svog sina.

Dragičević je izrazio frustraciju zbog nedostatka pravde i podrške pravosudnih institucija te je istakao važnost promjene sistema.

Kako je rekao, borba za pravdu nije samo lična, već ima za cilj promjenu odnosa među nosiocima vlasti. Izjavio je da čeka ovjeru svoje kandidature za nezavisnog kandidata za gradonačelnika Banja Luke i da mu je cilj zaštititi djecu od sličnih tragedija.

– Nadam se da će doći do ljudi da ja ne želim iskoristiti ubistvo svog djeteta, već sam tu da zaštitim njihovu djecu da ne idu ni pod zemlju ni izvan zemlje, rekao je Dragičević.

Također je iznio tvrdnje o zataškavanju ubistva i nedovoljnoj istrazi, optužujući Okružni sud u Banjoj Luci da štiti osumnjičenog, pripadnika MUP-a RS, Dubravka Kremenovića.

Navodi da posjeduje dokaze koji potvrđuju umiješanost Kremenovića u ubistvo njegovog sina.

– Mog sina je ubio pripadnik MUP-a RS, Dubravko Kremenović. Znam to kao što znam da je David moj sin. Šest godina Okružni sud u Banjoj znaju za to ime i štite ga, rekao je David Dragičević u emisiji na Face TBV.