Derbi začelja pripao rukometašima Bosne iz Visokog

Rukometaši visočke Bosne večeras su u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladali ekipu MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, rezultatom 35:32 (19:15).

Ovom pobjedom Bosna na korak do opstanka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dok je sa druge strane ekipa Sloge zakomplikovala svoju sudbinu. Ostala su tri kola do kraja, u igri je šest bodova i biće vrlo interesantno gledati nastavak prvenstva.

Večerašnji susret u potpunosti je pripao domaćim rukometašima koji su konstatno bili u rezultatskoj prednosti. Prednost Bosne u jednom trenutku iznosila je i sedam golova razlike. Da pauze domaći rukometaši uspjeli su da se odlijepe na plus četiri te se na odmor odlazi kod rezultata 19:15.

Drugi dio susreta nije nam donio ništa novo. Domaćini su nastavili tamo gdje su stali krajem prvog dijela te su na kraju slavili sigurnu pobjedu, rezultatom 35:32.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Burić Mahir sa jedanaest postignutih pogodaka, dok je Halilbegović Faruk dodao osam. Omanović Emir dodao je šest, a Almir Osmanhodžić pet pogodaka.

Kod Sloge prvo ime susreta bio je Amitović Amar sa jedanaest postignutih pogodaka. Šest je dodao Demirović Ajdin a pet Biljaka Goran.