Detalji napada na rukometaša u Zvorniku: Nožem ga ubola u vrat

Hladnim oružjem napadnut je naš rukometaš Nikola Tomić koji je tom prilikom zadobio povrede u predjelu vrata u vidu ozbiljne posjekotine, naveli su iz Rukometnog kluba “Drina” Zvornik.

Na našu sreću, ako se to srećom može nazvati, Nikola je nakon hladnokrvnog napada ubrzo zbrinut u JZU Bolnica Zvornik – dodaju iz njegovog kluba.

Nadaju se da će nadležne institucije najstrožije kazniti ovakav vid nasilničkog ponašanja.

– Bio je ovo napad na jednog mladog i perspektivnog sportistu, željnog igre i dokazivanja, a na njegovom mjestu mogao je biti bilo kod od nas. Najiskrenije se nadamo da se ovakvo nešto više nikada neće ponoviti. Našem Nikoli želimo brz oporavak i da se što prije vidimo na parketu”, navodi se u saopćenju njegovog kluba.

Inače, pripadnici Policijske stanice Zvornik su u nedjelju oko 2:50 sati uhapsili I. L. iz Zvornika, osumnjičenu za pokušaj ubistva.

Policijskoj stanici Zvornik je toga dana prijavljen napad nožem na N.T. ispred benzinske pumpe u Zvorniku. N.T. je upućen u bolnicu u Zvorniku, gdje mu je dežurni ljekar konstatovao lake tjelesne povrede. Operativnim radom na terenu, kako je saopšteno, policajci su ustanovili da mu je povrede nanijela I.L. iz Zvornika. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, na čiji prijedlog je osumnjičenoj određen pritvor u trajanju od mjesec dana.