Detalji teške nesreće prevrtanja autobusa u Bugarskoj: Vozaču amputirana noga, poznat uzrok udesa

Više od 10 osoba osoba je povrijeđeno u nesreći koja se sinoć dogodila u Bugarskoj kada je autobus šabačkih registarskih oznaka sletio u kanal pored puta. Prema posljednjim informacijama, dvije osobe su u teškom stanju. Najmlađe povrijeđeno dijete ima 6 godina, a najstarije 17 godina.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je tokom noći za Bugrasku kako bi obišao srbijanske državljane sa bugarskim kolegama o daljim koracima u njihovom liječenju, i kako bi se razmotrila da li je potrebna neka dodatna pomoć povrijeđenima.

“Želim da se zahvalim Bugarskom ministru zdravlja, da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u zbrinjavanju naše djece i povrijeđenih. Ono što želim da poručim građanima Srbije i roditeljima ovde djece, da je najvažnije da su svi živi, obišli smo svu djecu, kao i sve odrasle sa kojima smo razgovorali.

U toku noći urađena je i operacija, operisano je jedno dijete koje se osjeća sasvim dobro, operisan je i vozač, urađena mu je i amputacija noge.

Imamo jedno dijete sa povredom glave, dogovorili da se u narednih sat vremena to dijete prebaci u Sofiju, jer mu je potrebno praćenje i monitoring. Ono što smo se se dogovorili da sva djeca koja budu dala izjave u bolnici, da se organizuje transport za Srbiju. Takođe, dalje idemo da obiđemo i djecu koja nisu imala potrebu da budu u bolnici, rekao je ministar Lončar.

Kako je za bugarske medije rekla jedna od putnica iz autobusa, Nataša Radovanović, do nesreće je došlo jer je jedan od putnika okrenuo volan.

“Jedan od roditelja u autobusu je htio sjesti na prednje sjedalo pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedalo i tako se okrenuo volan”, kazala je Radovanović.