Dijelove BiH će pogoditi veliko nevrijeme, nakon toga temperature skaču preko 22 stepena

Za vikend nas očekuje južina, porast temperatura ali i nastavak nestabilnog vremena, javlja BHmeteo.

Sutra u Hercegovini lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom. U nedjelju jačanje južnog i jugozapadnog vjetra, u brdsko-planinskim krajevima uz olujne udare.

Subota – Sa zapada novo naoblačenje. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne česta pojava kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Najviše se to odnosi na krajnji jug Hercegovine. Pojas od Neuma do Trebinja gdje postoji određena mogućnost za lokalno nevrijeme.

U ostatku zemlje duži suhi intervali uz lokalnu pojavu kiše u manjim količinama. Klasika pri južini.

U jutarnjim satima prohladno, lokalno uz slab mraz, ponajviše u istočnim krajevima zemlje gdje će naoblaka sa zapada stići nešto kasnije. Tokom dana porast temperatura uz postepeno jačanje južnog vjetra.

Nedjelja – Osjetno zatopljenje u čitavoj zemlji uz umjeren do lokalno pojačan jugo. U planinskim krajevima uz olujne udare. Vrijeme promjenjivo oblačno, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje uz duže sunčane intervale. Za razliku od subote nedjelja će biti stabilnija uz tek rjeđu pojavu padavina u dijelovima Hercegovine.

Jutarnje temperature u porastu, bez mraza a preko dana proljetni ugođaj. Najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do oko 22°C.

U noći na ponedjeljak i tokom ponedjeljka zahvatit će nas izražena frontalna linija sa zapada donoseći jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i lokalno grmljavinu. Na višim planinama snijeg. Dolaskom fronte, vjetar u postepenom slabljenju.