Đajić se obrušio na Stanivukovića i najavio opoziv: “Opasan monstrum vodi grad”

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić obrušio se na gradonačelnika Banjaluke, PDP-ovog Draška Stanivukovića. Na račun prvog čovjeka grada na Vrbasu Đajić je iznio niz uvreda, a najavio je i njegov opoziv nakon izbora.

“Stanje u Banjaluci je katastrofalno. Nikad nije bilo gore, a nikad više para, imamo nestručnu osobu, neuviđavnu osobu, zbog one afere – jednog opasnog monstruma koji vodi grad”, rekao je Đajić u programu Radio-televizije Republike Srpske čudeći se “kako je narod mogao tako pogriješiti”.

“Zaigralo se neko dijete koje ne zna ništa, dobio (položaj) spletom okolnosti. Mi smo njega pustili da troši pare. Zaradićemo pare. I on troši nemilice, kombinacijama raznim. Zato sam ja tu da ne dođe do grešaka koje se ne mogu popraviti”, rekao je, uz ostalo, Đajić tvrdeći kako skupštinska većina ne smije dozvoliti regulacione planove koji bi unakazili Banjaluku.

“Ako mi dozvolimo da napravi neke zgrade na pogrešnim mjestima, mi ih ne možemo više rušiti. Znači, to ostaje čitav život, vijek vjekova Banjaluka je nepovratno izgubljena, uništena”, ocijenio je Đajić naslućujući da bi skupšinska većina mogla uskratiti podršku izmjenama Regulacionog plana za uži centar grada, zbog kojeg Stanivuković ovih dana trpi ozbiljne kritike dijela stručne javnosti u gradu na Vrbasu.

Đajić je komentarisao i obraćanje gradonačelnika Banjaluke radnicima Gradske uprave koje je uslijedilo u petak, nakon što je skupštinska većina predvođena SNSD-om predložila skidanje sa dnevnog reda Skupštine grada veliki broj regulacionih planova, nacrt rebalansa budžeta, odluke o ulaganju deset miliona maraka u toplovodnu mrežu itd.

“Izvinjavam se radnicima Gradske uprave što ga nismo prije smijenili! Kad je već izgubio povjerenje građana onda je istjerao radnike, koji ne znaju zbog čega su dolje. Kažem radnicima, ne bojte se, uskoro ćemo to fino poredati, niko neće biti otpušten. Koga tu postavimo trudiću se da taj radi samo u interesu građana Banjaluke i očuvanju Republike Srpske. Istovremeno ću dati sve od sebe da i oni koji sad loše rade i iz naše partije, okruženja predsjednika Dodika, da se sklone. Da dođu pametni, sposobni, patriote”, izjavio je Đajić za RTRS najavljujući kako će se podrška Stanivukoviću vidjeti za dva mjeseca, te ističući da je odnos snaga takav da aktuelni gradonačelnik Banjaluke neće još dugo biti tu.

Na Đajićeve optužbe reagovali su iz Gradskog odbora PDP Banjaluka.

“Predsjednik GrO SNSD Banjaluka, Vlado Đajić, ne bira riječi, ni način u pokušajima da diskredituje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Odavno njegove izjave pokazuju ličnu mržnju i animozitet, a nemaju veze sa političkim stavovima. Interesantno je da već nekoliko puta najavljuje opoziv, ali se ne usuđuje da ga pokrene i sada na talasu republičkih izbora, krijući se iza drugih, pokušava da najavi ono za šta nije imao hrabrosti proteklih 18 mjeseci. Postavlja se pitanje zašto, pored toliko najava, nisu pokrenuli opoziv do sada? Da li se toliko boje rezultata?”, upitali su iz PDP.

Iz PDP su ocijenili tragikomičnim Đajićeve tvrdnje o borbi za uređenju Banjaluku. To vide kao pravdanje skidanja svih regulacionih planova sa dnevnog reda, “a upravo su oni i pod njihovim patronatom 22 godine skrnavili izgled Grada”.

“Svjesni da ulazimo u predizbornu kampanju kada de baš i ne biraju riječi nećemo koristiti vokabular Vlade Đajića nego ćemo ostati pristojni i koristi isključivo argumente, a ne insinuacije, lažne optužbe i uvrede. Građani Banjaluke vide i osjete promjene u našem gradu. Benefite politika koji provodi Gradska uprava osjetilo je svako domaćinstvo”, kažu u PDP, naglašavajući, između ostalih odluku o besplatnim udžbenicima za osnovce na teritoriji grada, subvencije za prevoz, vrtiće izgradnju mosta u naselju Česma, ali i dvije osnovne škole…